رییس کل گمرک ایران در تشریح تازهترین آمار از وضعیت تجارت خارجی کشور گفت: صادرات غیرنفتی کشور با افزایش قابل توجهی به ۱۱ میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار رسیده است.
کشورهای چین، امارات متحده عربی، عراق، افغانستان، هند، کره جنوبی، پاکستان، اندونزی، تایلند و ترکیه ۱۰ مقصد اول کالاهای صادراتی ایران در دو ماهه ابتدایی امسال بوده اند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: لیست خاصی برای ممنوعیت واردات نداریم. البته اولویت واردات با دارو، مواداساسی یا مواد اولیه است و به طور طبیعی آنچه واردات آن ضرورت چندانی نداشته باشد، اولویت نخواهد داشت.
بر اساس مصوبه هیئت دولت، حمل یا ترانشیپ کالا از کشورهای حاشیه خلیج فارس به گمرکات مجاز به اعمال مقررات ملوانی در خصوص شناورهای زیر ۵۰۰ تن مشمول ۲۰ درصد تخفیف در مجموع سود بازرگانی شد.
گمرک ایران دستورالعمل جدید ارزی مربوط به واردات موقت کالا که مطابق با مصوبات جدید دولت در زمینه ساماندهی و مدیریت بازار ارز است را جهت اجرا به گمرکات کشور ابلاغ کرد.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه، تا پایان سال جاری گمرکات اجرایی در مناطق آزاد ۷گانه کشور به طور کامل مستقر خواهند شد، سازو کار جدید تخصیص ارز به فعالان اقتصادی در مناطق آزاد که کارت بازرگانی برای ثبت سفارش ندارند را تشریح کرد.
گمرک ایران جزئیات آمار تجارت خارجی کشور در فروردین ماه سالجاری را منتشر کرد که بر اساس این آمار مازاد تراز تجاری کشورمان به مثبت ۶۰۴ میلیون دلار رسیده و صادرات غیر نفتی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه تصریح کرد که بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر ممنوعیت واردات کالا از چهار کشور به معنی محدودیت واردات کالا نیست، بلکه قرار است عملیات واردات از طریق سیستم بانکی و گشایش ال سی از این کشورها انجام شود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه ای به گمرک اعلام کرد: تا زمان ابلاغ مصوبه مربوط به اصلاحات جدید جداول پیوست قانون مقررات صادرات و واردات سال ۹۷، کلیه ضوابط و مقررات سال ۹۶ کماکان معتبر و به قوت خود باقی و لازم اجرا است.
گمرک ایران به عنوان مرزبان اقتصاد کشور در سالی که «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شد، توانست ضمن کسب رتبه نخست جهانی در کشف مواد مخدر و رتبه دوم در کشف و مبارزه با قاچاق کالا، ثبت منشاء ارز را برای شفافیت بیشتر واردات عملیاتی کند.